Czy warto walczyć o miłość, czyli terapia dla par

Często tak, gdzie do małżeństwa wkrada się rutyna, pojawiają się zdrady i romanse. Być może w Waszym związku nie doszło do zdrady, jednak oddalenie się od siebie dwojga ludzi może zwiastować, że niedługo taka sytuacja może się wydarzyć. Jeżeli nadal zależy Ci na małżonku/małżonce pomyśl o tym, aby wybrać się we dwoje do psychoterapeuty, który pomoże Wam poznać przyczyny Waszego oddalenia się od siebie. Może wystarczy, że ktoś obcy uświadomi Wam w czym może tkwić problem i że warto rozmawiać. Bowiem rozmowa w związku jest bardzo ważna. Nie powinno się tłumić urazy do drugiej osoby, gdyż tak jak przysłowiowa kropla, która przepełnia czarę goryczy, w pewnym momencie pozorny spokój może zostać zburzony w jednej chwili. Często tłumienie w sobie żalu do osoby obok kończy się nagłym wybuchem spowodowanym nawet błahym powodem.

Terapia dla par w Poznaniu prowadzona jest przez psycholog Martę Piotrowską. Na terapii poruszane są różne kwestie, od zwykłej codziennej rutyny, poprzez konflikty na różnym tle, po zdrady.

Podczas spotkania z psychologiem obie osoby, których problem dotyczy, są obecne. Terapia dla par w Poznaniu jest dedykowana nie tylko parom będącym w związku małżeńskim, ale również narzeczonym czy też osobom pozostającym w stałym związku partnerskim. Spotkania odbywają się cyklicznie, a częstotliwość, jak i również czas sesji terapeutycznych, będą ustalone na pierwszym spotkaniu.

Czy warto walczyć o swój związek? Ależ oczywiście. W końcu to, co Was kiedyś połączyło, było dla Was czymś ważnym. Nie warto rezygnować z miłości, bo może już nigdy więcej nie stanie Wam na drodze taka osoba, jak Wasz obecny partner czy też partnerka. Często bywa, że dopiero gdy osoba, która była nam kiedyś najbliższa, znajdzie nowego partnera bądź nową partnerkę, zdajemy sobie sprawę z tego, jak wielki błąd popełniliśmy pozwalając mu/jej odejść bez walki o miłość.

Marta Piotrowska Gabinet Psychologiczny
Dąbrowskiego 49/13