Marzenia bez terminu przydatności

Być może od najmłodszych lat marzyłeś/aś o tym, aby stanąć na parkiecie w przepięknym stroju i w rytm muzyki płynąć wraz z partnerką/em. Jeśli nie zrealizowałeś/aś swoich marzeń za młodu, teraz masz okazję to naprawić. Bo przecież nigdy nie jest za późno.

Na kurs tańca nigdy nie jest za późno. Wprawdzie rozpoczynając naukę tańca w późniejszych latach swojego życia, raczej nie zostaniesz mistrzem o wielkiej karierze, o którego autografy będą się bić fanki i fani. Ale przecież to nie o to chodzi, aby zdobywać nagrody w tańcu towarzyskich, ale spełniać swoje marzenia o pięknym poruszaniu się na parkiecie.

Nagrodą jest taniec

Oczywiście, im wcześniej rozpoczniesz naukę tańca, tym większe Twoje szanse na tańczenie w celach zawodowych. Jednakże największą nagrodą dla kogoś, kto kocha poruszanie się do muzyki, jest taniec sam w sobie.

Poznańska Akademia Tańca organizuje kurs tańca towarzyskiego dla osób początkujących oraz tych, które ukończyły ten kurs i pragną pogłębić swoje umiejętności na kursie II stopnia. Podczas kursu dla początkujących  uczestnicy będą uczyć się kroków do następujących tańców:

• walc angielski,

• cha-cha,

• discofox (taniec użytkowy),

• tango,

• walc wiedeński,

• jive.

Na kursie II stopnia pary pogłębią swoją wiedzę o dodatkowe kroki walca wiedeńskiego, cha-chy i jive'a. Uczestnicy poznają również nowe tańce:

• sambę,

• rumbę,

• foxtrot.

Zajęcia odbywają się w siedzibie Akademii w Poznaniu. Osoby zainteresowane mogą skorzystać z  kursu. Najpierw jednak zachęcamy do przestudiowania usług Akademii Tańca czy też obejrzenia zdjęć uczestników podczas zajęć na jej stronie internetowej pod adresem http://www.akademia-tanca.pl/.

Poznańska Akademia Tańca
Grunwaldzka 222