Opieka w Niemczech - oferty pracy

Bezpieczeństwo pracy, brak niespodzianek i pewna wypłata to aspekty pracy na Zachodzie, na którym często najbardziej zależy pracownikom z Polski. Dlatego też Lexo Care opiera swoją działalność na zapewnieniu starannej opieki nad samymi opiekunkami, które poszukują pracy w Niemczech. Jeśli pracownik spełnia odpowiednie wymogi, może mieć pewność, że spotka uczciwie określone warunki i wsparcie w załatwieniu wszystkich spraw, transporcie oraz już na miejscu. Standardem dla Lexo Care są umowy-zlecenie, objęte składką ZUS i ubezpieczeniem zdrowotnym, pozwalające uniknąć jakiegokolwiek ryzyka, które może się wiązać z pracą „na czarno”. W przypadku specyficznej pracy na miejscu, jaką zazwyczaj jest dla Polek opieka w Niemczech, oferty pracy zazwyczaj włączają w swój zakres zamieszkanie i wyżywienie w domu klienta, co oznacza oczywiście znacząco mniejsze wydatki niż w przypadku innego typu pracy – a Lexo Care utrzymuje kontakt z klientami i opiekunkami, by upewniać się, że praca przebiega bez problemów.

Jasne oferty i brak zaskoczeń

Jednym z najważniejszych celów dla Lexo Care jest utrzymanie i rozwinięcie swojej renomy jako zaufanego pośrednika pracy, co opiera się na zadowoleniu obu stron każdego kontraktu ze wszystkich warunków. Podstawą do tego jest dokładne opisanie każdej oferty, by każda opiekunka wiedziała, czego się spodziewać. Podane są:

• miejsce pracy
  • oczekiwany stopień biegłości w j. niemieckim
  • pozostałe wymagania, jak np. doświadczenie
  • wiek i płeć pacjenta
  • choroby i problemy ograniczające jego sprawność
  • zakres czynności, które będą wymagane od opiekunki

Dokładny zakres wymagań buduje zaufanie, które następnie Lexo Care stara się utrzymać starannie dbając o to, by obie strony komunikowały potencjalne problemy i rozwiązując je, korzystając z doświadczenia.

LAXO CARE SP. Z O. O.
Solidarności 115/2