Toruń zwiedzanie z przewodnikiem

Toruń to miasto o międzynarodowej randze turystycznej. Znajduje się w nim wiele niezwykłych zabytków, a część z nich, tj. Średniowieczny Zespół Miejski została wpisana na Listę Światowego Dziedzictwa Kulturowego i Naturalnego UNESCO. Będąc w Toruniu nie sposób ominąć Stare Miasto, Nowe Miasto i Zamek Krzyżacki. To dla tych miejsc przyjeżdżają tutaj turyści z całego świata. Toruń jest bogaty w atrakcje i ciekawe miejsca, dlatego warto rozpocząć zwiedzanie z przewodnikiem, które oferuje biuro zwiedzajtorun.pl. Poza strefą UNESCO warto zobaczyć tam m.in. ruiny Zamku Dybowskiego, Barbarkę, XIX – wieczną Twierdzę Toruń, a także nadwiślańską panoramę widokową, czy też Parki Etnograficzne. W Toruniu znajdują się również liczne muzea. Każdy zainteresowany zobaczyć może Dom Kopernika, Muzeum Piernika, czy też słynną Kamienicę Pod Gwiazdą. W tym astronomicznym mieście nie brakuje również atrakcji.

• Ciekawe Planetarium,
  • Obserwatorium Astronomiczne,
  • Orbitarum,
  • liczne galerie sztuki, w których nabyć można niebanalne pamiątki,

a także imprezy kulturalne co roku przyciągają setki, jak  nie tysiące osób do malowniczego Torunia. Ponadto, przewodnicy podczas organizowanych wycieczek pokazują ich uczestnikom miejsca, o których wiele osób nie ma pojęcia, a także najbliższe okolice, w których tak jak w przypadku samego Torunia, mieści się wiele zabytków gotyckich. Kompleksowe informacje na temat działalności firmy, jej zespołu, a także oferty znajdują się na naszej stronie internetowej.

Karol Rzemykowski
Bażyńskich 8/33