Wymiana tylnej belki Peugeot 206

Specyficzne zawieszenie we francuskich modelach samochodów ma dwie ważne cechy charakterystyczne. Przede wszystkim wyjątkowy komfort jazdy, ale również dużą awaryjność. To właśnie ta część samochodu psuje się najczęściej i wymaga serwisowania. Zazwyczaj dziwne odgłosy, dobiegające z tyłu samochodu mogą oznaczać, że uszkodzone jest właśnie tylne zawieszenie. Jeśli zatem słyszysz nietypowe skrzypienie, ocieranie kół o nadkole czy metaliczne odgłosy, to mogą to być objawy, świadczące o tym, że musisz wymienić tylną belkę w swoim Peugeocie 206. Specjaliści od usterek tylnego zawieszenia podkreślają, że nie można lekceważyć sygnałów, które daje nam auto. W przeciwnym razie niesprawna belka może doprowadzić do poważniejszych uszkodzeń.

Ile kosztuje naprawa zawieszenia w Peugeotach?

Demontaż tylnej belki nie jest skomplikowaną czynnością, w przeciwieństwie do jej naprawy. Właśnie dlatego tego rodzaju usługę warto zlecić profesjonalistom, mającym doświadczenie w naprawie zawieszenia. Możesz samodzielnie zdemontować tylną belkę i przesłać ją do specjalistycznego serwisu, który dokona regeneracji, a następnie odeśle Tobie naprawioną oś. Cena naprawy tylnej belki będzie zależna od stopnia uszkodzenia, jednak musisz liczyć się z tym, że nie jest to zbyt tania usługa. Wynika to ze stopnia skomplikowania naprawy, a także wielu elementów, z których składa się tylna belka. Warto jednak nie oszczędzać na tej naprawie ponieważ gwarantuje ona bezpieczeństwo w trakcie jazdy kierowcy, ale też pasażerom samochodu.

Tylna Belka Polska
Kliczkowska 55B